Sukan: Apek janji elak bolos

0 comments

Apek janji elak bolos


Khairul Fahmi Che Mat


KUALA LUMPUR - Ketua pasukan skuad Olimpik negara, Khairul Fahmi Che Mat berjanji untuk mengelak gawangnya dibolosi pada perlawanan Kelayakan Olimpik menentang gergasi Asia, Jepun di Tosu, Kepulauan Kyushu Rabu ini.

Memegang dua tugas penting sebagai penjaga gawang dan ketua pasukan, Khairul Fahmi atau Apek mengakui Jepun merupakan pasukan pilihan dalam Kumpulan C.

"Saya harap rakan sepasukan dapat memberikan aksi yang baik, kekalkan tenaga apabila menentang Jepun nanti," katanya selepas perlawanan persahabatan dengan skuad Bawah 23 Oman, kelmarin.

Pasukan bimbingan Ong Kim Swee berlepas ke Jepun dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sepang, semalam.

Menurutnya, sama ada jurulatih mengekalkan statusnya sebagai ketua pasukan atau tidak pada perlawanan menentang skuad bimbingan Takashi Sekizuka itu, dia tidak rela gawangnya mudah dibolosi.

"Kalau boleh saya tidak mahu dibolosi, jadi saya cuba untuk memberikan permainan terbaik. Jepun memang pasukan yang hebat tetapi dalam bola sepak apa sahaja boleh berlaku," katanya.

Mengenai kelebihan skuad negara, Apek berkata, gandingan sesama pemain semakin baik selepas latihan dan beberapa aksi persahabatan di Slovakia bulan lepas. disusuli perlawanan ujian menentang dengan kelab Iraq, Arbil SC dan skuad Bawah 23 Oman.

Malaysia diundi bersama Jepun, Bahrain dan Syria dalam Kumpulan C.

Juara kumpulan layak automatik ke Sukan Olimpik 2012 manakala tempat kedua terbaik perlu mengharungi playoff.

TAJUK-TAJUK BERITA L
More

Diet: Khasiat Tembikai

0 comments

Khasiat Tembikai
www.iLuvislam.com
Dr. Danial Zainal Abidin*
Dihantar Oleh: permata emas
Editor: b_b


Nabi Muhammad SAW turut memakan buah tembikai selain daripada buah tamar. Sehubungan dengan ini, Abu Daud dan Tirmizi merekodkan, Aisyah RA berkata: “Rasulullah pernah memakan buah tembikai bersama-sama buah tamar basah”.

http://wannura.files.wordpress.com/2010/12/tembikai.jpg


Gambar: pokcik googleTembikai mengandungi 92 peratus air dan 8 peratus gula. Ia juga mengandungi antioksidan lycopene yang mampu mencegah daripada pelbagai penyakit terutamanya kanser. Hal ini dilaporkn di laman web Centers for Disease Control and Prevention, Atlanta. Mengikut para pengkaji dari Universiti Harvard, lelaki yang banyak mengambil makanan yang mengandungi lycopene mempunyi risiko rendah menghidap penyakit kanser prostat. Selain itu, buah ini juga kaya dengan vitamin C dan beta karotena. Kedua-dua ini merupakan antioksidan yang diperlukan dalam memperbaiki sel-sel badan yang rosak di samping mencegah kanser. Menurut satu kajian yang dijalankan di Universiti Harvard, beta karotena berfungsi membunuh sel-sel kanser dan mampu mengubah protein yang diperlukan oleh sel-sel kanser itu lantas dengan itu mencegahnya daripada terus tumbuh.


Tambahan daripada itu, tembikai kaya dengan kalium (potasium). Apabila seseorang mengambil separuh sahaja daripada buah tembikai, dia memperoleh lebih kurang 825 mg kalium, iaitu zat logam penting yang berperanan merendahkan tekanan darah. Hal ini pernah dinyatakan oleh Dr. George Webb, Prof. Madya dalam bidang fisiologi dan biofizik dari Universiti Vermont College of Medicine. Kalium juga berfungsi menghalang kolesterol jahat daripada melekat dan menyempitkan pembuluh darah arteri.


Di samping kalium, ia juga mengandungi asid folik, sejenis vitamin B yang diperlukan oleh ibu bagi menghalang bayi dalam kandungan daripada mengalami kecacatan dan penyakit jantung. Mengikut Prevention’s New Food for Healing Guide, kajian yang dilakukan ke atas 4 000 orang mendapati, bayi-bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengambil asid folik dengan kadar yang berisiko 60 peratus lebih rendah mengalami kecacatan otak dan saraf tunjang berbanding bayi-bayi lain.
* Sumber:
Danial Zainal Abidin (2009). Quran Saintifik: Meneroka kecemerlangan Quran daripada teropong Sains. Kuala Lumpur: PTS Millenia Sdn. Bhd.
More

Diet Sihat Cara Islam

1 comments
http://4.bp.blogspot.com/_I7b7aPXb4_s/S_3tQQWvbOI/AAAAAAAAAIE/G0q9JkCcQEU/s320/tembikai.jpg

Abu Daud dan Tirmizi meriwayatkan bahawa Aisyah pernah berkata, "Rasulullah pernah memakan buah tembikai bersama-sama dengan buat tamar basah. Tembikai mengandungi 92 peratus air dan 8 peratus gula serta mengandungi antioksidan yang disebut lycopene yang mampu mencegah daripada pelbagai penyakit terutamanya kanser.


Di samping itu, Rasulullah juga mengemari sayuran dari jenis mentimun (cucumber). Mentimun kaya dengan air justeru ia menyejukkan badan. Di samping itu, mentimun juga mengandungi vitamin C yang mampu meredakan radang kulit dan juga mengandungi silika. Silika merupakan unsur penting yang diperlukan bagi menjamin kesihatan sistem saraf yang melibatkan otot, tendon, ligamen dan tulang. Oleh kerana mentimun mengandungi banyak air, maka pengambilannya dengan makanan yang berserat merupakan satu langkah yang baik kerana ia akan memberi manfaat yang lebih berkesan kepada kesihatan tubuh badan.

Di dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, Aisyah berkata, "Ada ketikanya dapur rumah kami tidak berasap selama sebulan. Yang ada (untuk dijadikan makanan) hanyalah buah tamar dan air. Melainkan kadangkala diberikan kepada kami sedikit daging". Ini menunjukkan, buah tamar sentiasa menjadi hidangan penting bagi nabi dan baginda amat menggemarinya.

Dalam riwayat lain menurut Abu Daud, Yusuf bin Abdullah bin Salam ra meriwayatkan, "Aku melihat Rasulullah mengambil sekeping roti gandum dan diletakkan tamar di atasnya dan memakannya". Roti gandum mengandungi karbohidrat di mana setiap individu memerlukan 50 hingga 60 peratus karbohidrat setiap hari untuk membekalkan tenaga dan juga mempunyai zat- zat logam yang lain, vitamin dan serat untuk kepentingan kesihatan manusia. Manakala buah tamar pula mempunyai unsur- unsur seperti karbohidrat, protein, serat, lemak serta zat logam yang lain untuk melengkapkan lagi hidangan tersebut.
More

Acai Berry - Information and Facts: Benefits of Acai Berry

0 comments

Acai Berry Benefits for Health

The purple Amazon acai berry is highly promoted by acai products marketers as one of the “superfood” or miracle fruit with various properties, such as anti-aging, antibacterial, anti-cancer, anti-inflammatory, strengthens cardiovascular system, weight loss etc. There are manufacturers of various products, for example cosmetics and beauty include acai oil in the ingredient of their products as it is rich in antioxidants.

Being called the miracle fruit, acai berry is said to be able to reduce the risk of having cancer and helps in delay aging as it contains antioxidant properties. Although study has found out that extracts from açai pulp oil has anti-proliferative effects on HL-60 (Human promyelocytic leukemia cells), it is just an experimental leukemia and is done in vitro.

Acai berry is rich in essential fatty acids such as omega-6 and omega-9 fatty acid (linoleic acid and oleic acid) and is believed to be able to lower bad LDL cholesterol level and maintain the healthy HDL cholesterol levels. Since acai berry is also rich in dietary fiber and healthy monounsaturated fats, it is also promoted by marketers as a product which could help improving the healthiness of the cardio vascular system and digestive tract.

Acai berry is rich in carbohydrates and organic vegetable protein which is more easily digested than animal protein. Therefore, it is also said to be able to increase your energy levels. The beta-sitosterol, a type of plant sterols found in this fruit is said to be useful in treating benign prostatic hyperplasia and help controlling cholesterol.

There are lots of other benefits which claimed by acai products marketers. These claims might be true and might not be too as these are non-proven claims. Until the year of 2009, there are still no scientific studies to support these claims. However, although it might not be a “superfood” that is all-cured, there is no harm consuming it as it is still a good food, as good as other good food.

What Next? Digg It > Bookmark > Share This

http://www.acaiberry-info.com/acai_berry_benefits.htm

More

[Penaja] Kajian Tentang Kelebihan Pati Acai Berry

2 comments

:: Kajian Tentang Kelebihan Pati Hayat Acai Berry ::


Acai Berry kini dikenali sebagai "MAKANAN SUPER". Ini bermakna ia dianggap salah satu makananyang paling berkhasiat di dunia. Ini semua didasarkan pada pelbagai nutrisi yang disediakan. Acaimemiliki sifat gizi dan secara alami kaya:

 1. Lemak Omega (jenis yang baik, tidak seperti lemak yang ditemui dalam makanan segera).
 2. Asid amino.
 3. Elektrolit.
 4. Antioksidan.
 5. Protein.
 6. Vitamin A, B1 dan E.

Orang-orang dari Amazon telah menggunakan Acai Berry selama bertahun-tahun kerana mereka tahutentang kelebihannya itu. Sudah digunakan dalam pelbagai sajian pemakanan seperti sarapan, minuman, makanan lewat petang atau malam. Ini kerana mereka yakin akan keperluan tubuh badan mereka dapat dipenuhi dengan segala kebaikkan yang terdapat dalam Acai Berry. Nutrisi Acai berryterbukti mempunyai manfaat yang amat besar, dan ia harus menjadi pemakanan tambahan dalam menu pemakanan sehari-hari.

Pemakanannya secara berterusan dapat membantu dalam:

 1. Mengurangkan berat badan.
 2. Disfungsi seksual.
 3. Mengatasi masalah sukar untuk tidur (insomnia)
 4. Melawan sel-sel berbahaya.
 5. Mengurangkan komplikasi Diabetes.

Nutrisi yang kuat mampu memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa. Itulah sebabnya mengapaAcai Berry sudah begitu menonjol dipaparkan diperingkat antarabangsa dan di antaranya program "Talk Show" di Amerika.

Baru-baru ini para penyelidik di University of Florida menguji kelebihan Acai Berry dan didapati terdapat element penting darinya yang dapat membantu dalam usaha menghapuskan sel-sel Leukemia yang sedang membiak. Ini bukan untuk mengatakan bahawa Acai Berry dapat menyembuhkan kanser,namun sekurang-kurang kajian menunjukkan amalan memakan Acai Berry secara berterusanmembantu memperbaiki tahap kesihatan kita ke arah yang lebih baik!

..................................................................................................................................
"Allah jualah yang menciptakan langit dan bumi, dan menurunkan hujan dari langit lalu mengeluarkan dengan air hujan itu buah-buahan untuk menjadi makanan bagi kamu..." (Surah Ibrahim 14:32)
:: HUBUNGI STOKIS KAMI ::

More

[Penaja] Berfikir sejenak: Life Begins

0 comments
[IKLAN TERKINI DI AKHBAR KOSMO!]
More

[Penaja] Hayat Acai Berry

0 comments
..................................................................................................................................
..................................................................................................................................
:: BERITA BAIK ::
RM3.90 sebotol,Hanya 20ml sehari!
MAKANAN YANG BADAN ANDA PERLUKAN
UNTUK KEKAL SIHAT & BAHAGIA BERPANJANGAN
HAYAT ACAI BERRY...BERBEZA SEPENUHNYA!
:: HUBUNGI STOKIS KAMI ::
::Perlis::Kedah::Pulau Pinang::Perak::Selangor::Kuala Lumpur:: Putrajaya ::Negeri Sembilan:: ::Melaka::Johor::Pahang::Terengganu::Kelantan::Labuan::Sabah::Sarawak::
..................................................................................................................................
KENAPA ACAI BERRY?
:: Berita TV3 ::
7 ISI UTAMA yang terdapat dariBerita TV3 tentang
KHASIAT ACAI BERRY
 1. Kaya dengan pelbagai vitamin.
 2. Kaya dengan mineral.
 3. Kaya dengan asid amino.
 4. Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser.
 5. Mampu menjadi diet harian.
 6. Dapat menurunkan kolestrol dalam darah.
 7. Membantu meningkatkan nafsu seks yang diumpamakan sebagai "viagra" semulajadi.

:: Pati Hayat Acai Berry ::

Buah Acai adalah buah nombor 1 dalam kategori 'Superfruit'. Hal ini terbukti apabila kajian menunjukkan ia kaya dengan lemak, protein, kalsium, asid amino, vitamin dan anthocyanin. Fleksibiliti dari Acai Berryini membuatkan ia menjadi buah pilihan terkini.

 • Tinggi Tahap Antioksidan - Antioksidan yang terkandung dalam Acai berry adalah 10 kali ganda dari buah anggur dan dua kali ganda dari Blueberry. Antioksidan membantu mempercepatkanpembahagian sel, mengurangkan kedutan dan memelihara kulit.
 • Kaya Dengan Lemak Yang Sehat - Acai berry kaya dengan asid lemak esensial yang dapat membantu untuk mengawal kolesterol LDL yang tidak diperlukan dan menjaga HDL kolesterolyang diperlukan dalam tubuh kita.
 • Kaya Antioksidan - Antioksidan amat diperlukan sebagai sebatian untuk menetapkan kolesterol.
 • Sumber Terbaik untuk Asid Amino dan Protein - Para saintis telah menemui dan dikenalpastibahawa ada lebih dari 19 jenis asid amino dalam diet Acai berry dan ia mempunyai lebih dari 8gram protein per 100 gram produk.
 • Excellent Sumber Vitamin dan Mineral - Vitamin dan mineral yang telah dijumpai dalam buahAcai termasuk, vitamin A, B1, B2, B3, C, E, kalsium, kalium, magnesium, zink dan tembaga.
 • Sistem Pencernaan Lebih Sihat - Acai berry yang kaya dengan serat makanan dapat membantumengurangkan kolesterol dalam darah dan meningkatkan sistem pencernaan.
Iklan Hayat Acai Berry di Media Cetak seperti KOSMO!, Sinar Harian, Harakah & Majalah Mingguan Wanita
[IKLAN TERKINI DI AKHBAR KOSMO!]

:: Kajian Tentang Kelebihan Pati Hayat Acai Berry ::


Acai Berry kini dikenali sebagai "MAKANAN SUPER". Ini bermakna ia dianggap salah satu makananyang paling berkhasiat di dunia. Ini semua didasarkan pada pelbagai nutrisi yang disediakan. Acaimemiliki sifat gizi dan secara alami kaya:

 1. Lemak Omega (jenis yang baik, tidak seperti lemak yang ditemui dalam makanan segera).
 2. Asid amino.
 3. Elektrolit.
 4. Antioksidan.
 5. Protein.
 6. Vitamin A, B1 dan E.

Orang-orang dari Amazon telah menggunakan Acai Berry selama bertahun-tahun kerana mereka tahutentang kelebihannya itu. Sudah digunakan dalam pelbagai sajian pemakanan seperti sarapan, minuman, makanan lewat petang atau malam. Ini kerana mereka yakin akan keperluan tubuh badan mereka dapat dipenuhi dengan segala kebaikkan yang terdapat dalam Acai Berry. Nutrisi Acai berryterbukti mempunyai manfaat yang amat besar, dan ia harus menjadi pemakanan tambahan dalam menu pemakanan sehari-hari.

Pemakanannya secara berterusan dapat membantu dalam:

 1. Mengurangkan berat badan.
 2. Disfungsi seksual.
 3. Mengatasi masalah sukar untuk tidur (insomnia)
 4. Melawan sel-sel berbahaya.
 5. Mengurangkan komplikasi Diabetes.

Nutrisi yang kuat mampu memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa. Itulah sebabnya mengapaAcai Berry sudah begitu menonjol dipaparkan diperingkat antarabangsa dan di antaranya program "Talk Show" di Amerika.

Baru-baru ini para penyelidik di University of Florida menguji kelebihan Acai Berry dan didapati terdapat element penting darinya yang dapat membantu dalam usaha menghapuskan sel-sel Leukemia yang sedang membiak. Ini bukan untuk mengatakan bahawa Acai Berry dapat menyembuhkan kanser,namun sekurang-kurang kajian menunjukkan amalan memakan Acai Berry secara berterusanmembantu memperbaiki tahap kesihatan kita ke arah yang lebih baik!

..................................................................................................................................
"Allah jualah yang menciptakan langit dan bumi, dan menurunkan hujan dari langit lalu mengeluarkan dengan air hujan itu buah-buahan untuk menjadi makanan bagi kamu..." (Surah Ibrahim 14:32)
:: HUBUNGI STOKIS KAMI ::
..................................................................................................................................
- English -
..................................................................................................................................
[ MEDIA ELEKTRONIK ]
[Buletin Utama, TV3]
[FOX]
- ISI UTAMA DARI BERITA TV3 -
- ISI UTAMA DARI BERITA FOX -
 1. Kaya dengan pelbagai vitamin.
 2. Kaya dengan mineral.
 3. Kaya dengan asid amino.
 4. Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser.
 5. Mampu menjadi diet harian.
 6. Dapat menurunkan kolestrol dalam darah.
 7. Membantu meningkatkan nafsu seks yang diumpamakan sebagai viagra semulajadi.
 1. Tonic for a better life.
 2. Immunne booster from Amazon.
 3. Energy fruit.
 4. The world number 1 superfood for age-defying beauty.
 5. The next big worout cocktail.
 6. Has a begulling berry-like flavor with intense chocolate overtones.
 7. Hade the nutritional content that make other fruits blush with inadequasy.
 8. The fruit that packs a punch.
 9. Nature's perfect food.

:: 5 SEBAB UTAMA kenapa berkesan diet dengan ::Hayat Acai Berry

 • Beri Acai berkesan menyekat selera anda supaya anda ingin makan kurang. Ini membuatkan lebih mudah untuk menurunkan berat badan.
 • Beri Acai membuatkan anda berasa kenyang sehingga anda kurang berfikir tentang makan dan ini membantu anda mengurangkan berat badan.
 • Beri Acai mempercepatkan metabolisma anda supaya membakar lebih banyak kalori dan menurunkan berat badan lebih cepat.
 • Beri Acai membantu membuang toksin yang terkumpul di dalam kolon anda (tidak terbuang dengan sempurna). Ini sahaja boleh membantu anda kehilangan berat badan dengan cepat.
 • Beri Acai meningkatkan tahap tenaga anda; tenaga yang anda miliki akan memberikan anda lebih aktif dan ini membantu lebih banyak kalori anda akan terbakar.
..................................................................................................................................
[Hubungi stokis kami]
..................................................................................................................................

What are the 59 Health Benefits that Made Acai Berry So Famous?

 • Prolongs Your Life
 • Increases Your Energy
 • Increases Your Overall Strength
 • Helps you Look and Feel Younger
 • Helps You Maintain Healthy Blood Pressure
 • Helps You Maintain Healthy Cholesterol Levels
 • Enhances Sexual Function
 • Helps You Lose Weight
 • Relieves Headaches and Dizziness
 • Improves Quality of Sleep
 • Improves Your Vision
 • Strengthens Your Heart
 • Inhibits Lipid Peroxidation
 • Improves Disease Resistance
 • Strengthens Your Immune System
 • Reduces the Toxic Effects of Chemotherapy and Radiation
 • Helps to Build Strong Blood
 • Helps with Chronic Dry Cough
 • Improves Lymphocyte Count
 • Improves Menopausal Symptoms
 • Prevents Morning Sickness
 • Improves Fertility
 • Strengthens Your Muscles and Bones
 • Supports Normal Kidney Function
 • Improves Your Memory
 • Supports Healthy Liver Function
 • Alleviates Anxiety and Stress
 • Improves Your Mood
 • Improves Your Digestion
 • Helps You Maintain Healthy Gums
 • Fights Fibromyalgia
 • Prevents Allergies
 • Protects Children’s Health
 • Promotes Overall Wellness
 • Increases workout recovery
 • Increases injury recovery
 • Helps to Reduce Physical Injuries
 • Helps to Clear Skin of Warts
 • Reduces the Occurrence of Seizures
 • Fights General Depression
 • Supports Weight Loss through Fat Loss
 • Helps Slow Down the Aging Process
 • Provides all Vital Vitamins
 • Contains Several Important Minerals
 • Is an extremely Powerful Free Radical Fighter
 • Acai has very High Levels of Fibers
 • Improves Mental Clarity/Focus
 • Improves Circulation
 • Cures Osteoporosis

[Source: http://www.acai.vg]

:: Benefits of the Extraordinary Acai ::

This little miracle berry isn't called a super food for nothing. It's been reported to have many benefits for those who take it. So, what are the benefits of taking acai? Are there any health benefits of the acai berry?

Improved Vision

Acai berry has Vitamin A, that has been proven to help promote good eye health. This also helps fight against macular degeneration and glaucoma, keeping your eyes healthier and younger for longer.

Combined with many powerful antioxidants, amino acids, essential fatty acids, these antioxidants work together to help you process and eliminate food easier, burn more fat efficiently, and keep your system well-balanced and healthy.

Sleep Better

Relax your muscles with the acai berry. The amino acids in this powerful berry, which include Vitamin B, help regulate your sleep, relax your muscles, so you can sleep better for longer.

Weight Loss

The berry benefits from enzymes and vital nutrients that aids in the digestion process. This berry also has fiber - a necessary nutrient that helps you eliminate waste faster.

TAHUKAH ANDA?
[Poster dari http://www.infosihat.gov.my]
Apa yang lebih penting, pemakanan Pati Hayat Acai Berry secara konsisten dan berterusan mampu memberikan tahap kesihatan yang lebih baik, insyaAllah.
Dapatkan Pati Hayat Acai Berry..
HARI INI!
Setiap kotak Pati Hayat Acai Berry mengandungi 10 botol yang setiap satunya mengandungi 10ml @ 0.34 fl. oz.
HAYAT ACAI BERRY

-:: Extraordinary Acai ::-

CARA PENGGUNAAN

Minum 2 botol sehari setiap pagi dan lewat petang. 1 botol sekali minum. Untuk kesan yang lebih baik minum ketika sebelum sarapan pagi dan makan malam.

 1. 1 botol untuk kanak-kanak bawah 12 tahun.
 2. 2 botol untuk orang dewasa.

Sebelum minum Hayat Acai Berry, pengguna disarankan agar:

Membaca basmalah (Bismillahirrahmanirrahim) dan berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W. Berdoalah agar segala kebaikan buah Beri Acai yang Allah ciptakan ini bermanfaat dan serasi dengan tubuh badan dan keperluan kesihatan kita. Agar kita dapat menjalani kehidupan ini dengan lebih baik serta dapat terus beribadat kepada-Nya jua dengan lebih berkualiti.

KAEDAH MENYIMPAN
Pastikan produk berada dalam keadaan sekurang-kurangnya suhu bilik. Jangan dedahkan produk secara terus kepada pancaran matahari.
[TEMPOH BERKESAN]

Pengguna disarankan akan mengamalkan sekurang-kurangnya 2 kotak untuk melihat kesan positif dari amalan Hayat Acai Berry. Penggunaan seterusnya amatlah digalakkan bagi mengatasi masalah-masalah kesihatan yang lebih serius. Walaupun Hayat Acai Berry mempunyai pelbagai khasiat, penggunaannya yang tidak konsisten dan berterusan tidak mampu mengatasi masalah kesihatan anda yang telah bertahun-tahun 'bersarang' dalam tubuh badan anda. Bayangkan adakah logik pemakanan (dari kategori sihat & TIDAK sihat) yang telah anda ambil sejak dari kecil hingga sekarang (sudah pasti melebihi 20 tahun) hendak diatasi hanya dengan pemakanan kesihatan 5 hari? (sekotak).

APA KATA PENGGUNA?
(SEJAK DILANCARKAN PADA 5HB. JUN 2011)
"Perubahan yang saya rasa ialah saya mudah membuang air besar. Dulu sekali sehari. Sekarang 2-3 kali sehari. Apa yang bagusnya, saya tidak berasa sakit perut."
Hj. Damanhuri - Bangi
"Saya sudah masuk amalan kotak yang kedua. Saya mula rasa bertenaga. Pembuangan air besar semakin lawas. Tiada lagi sembelit. Tak perlu termenung lama lagi dalam tandas (tergelak)"
Anas Rahman - Maju Junction
"Saya baru habis sekotak dan akan meneruskannya dengan kotak kedua. Setakat ini masih belum ada perubahan ketara tapi saya yakin tentang khasiat Acai Berry ini. Ia sudah maklum sebagai makanan kesihatan yang disarankan. Lagi pun tidak adil untuk menghukum produk ni, saya dah makan macam-macam selama 60 tahun..takkan 5 hari boleh 'setel' kot (ketawa). Apa yang pasti, saya akan terus amalkan, insyaAllah berkesan untuk badan saya."
Hjh. Hamidah - Muar
"Saya dah lama diperkenalkan kawan-kawan dengan produk berasaskan Acai Berry ni. Memang menakjubkan dari segi khasiatnya untuk kesihatan. Tak dinafikan. Lebih-lebih lagi orang tua macam saya ni (64 tahun). Cuma harganya beratus jugak. Jadi bila tengok iklan Hayat Acai Berry ni. Saya tertarik. Memang lama dah nak mencuba. Jadi dengan harga dia RM39.00 sekotak ni..saya mampu la beli pelan-pelan (tersengih). Sebulan kena 4 kotak la kan? (bertanya kepada stokis). Takpa la..sekurang-kurangnya boleh beli sikit-sikit!"
Hj. Nazir Shah - Kuala Kangsar
" Ibu saya berumur 61 tahun . Beliau mengidap darah tinggi serta sakit saraf di bahagian tulang belakang sejak 15 tahun yang lalu. Pernafasan juga kurang stabil disamping mengalami masalah angin dalam badan menyebabkan ibu saya tidak boleh berdiri lama. Selain mengambil ubat dari doktor, beliau juga berubat secara tradisional. Namun keadaannya tiada apa-apa perubahan cuma tekanan darahnya agak stabil dengan pengambilan ubat doktor. Sejak mengamalkan Hayat Acai Berry awal Jun 2011, perubahan kesihatannya agak ketara. Nafasnya semakin baik dan sakit saraf belakangnya semakin berkurangan. Kini beliau sudah menghabiskan tujuh botol dengan setiap dua hari pengambilan. Beliau kini boleh berdiri lama serta angin berkurangan dalam badan. Alhamdulillah!"
Ust. Fakhri Affandi - Kuala Kedah
"Tanpa sedar saya memandu kereta tanpa cermin mata. Kalau sebelum ini saya silau ketika memandu dan WAJIB memakai cermin mata. Alhamdulillah, semuanya selepas mengamalkan 2 kotak Hayat Acai Berry. Menakjubkan. Syukur! Penglihatan saya semakin baik."
En. Kamal al-Marbawi - Taman Pelangi Semenyih
"Seorang pesakit kanser kelenjar di bahagian rahang di Jitra telah mengambil 2 kotakHayat Acai Berry dan ulang lagi 2 kotak. Beliau mengatakan lidahnya dah berfungsiseperti biasa di mana beliau dah boleh makan dan merasai makanan semula. Alhamdulillah! saya merasa syukur dapat membantu insan spt ini"
Ust Zahir, Stokis Pulau Pinang
KITA BERUSAHA DAN BERIKHTIAR, ALLAH JUA YANG MENYEMBUHKANNYA
...................................................................................................................................................................
STOKIS PARLIMEN KELANA JAYA
AIZIL AZHAR BIN IBRAHIM
012-690 22 61
...................................................................................................................................................................
MAKLUMAN: Pati Hayat Acai Berry bukanlah sejenis ubat. Ia adalah makanan kesihatan yang baik untuk keperluan tubuh badan. Ia hasil dari pati buah Acai Berry semulajadi. Untuk menambah perisa agar lebih lazat, ia turut dikisar bersama buah Blackcurrant dan buah Pear.
..................................................................................................................................
Managed by :
Hayat Network Sdn Bhd
Hayat Network Sdn Bhd. No. 5-2, Jalan 3/9, Pusat Perniagaan Kajang Utama, 43000 Kajang Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03-8733 6246 Faks: 03-8733 7246 Emel: hayatnetwork@gmail.com
Maybank Islamic 5624 1400 6032
..................................................................................................................................
- rakan niaga -
Hak Cipta Terpelihara Julai 2009 @ Hayat Network Sdn Bhd
..................................................................................................................................
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
More

Teman Setia Kami

Tafsir al-Quran Miracle Reference 22 in 1

Dapatkan Sekarang. Tempahan boleh dibuat dengan menghantar email kepada saya di: fazakkeer@gmail.com atau arqustany@gmail.com. Sementara stok dengan saya masih ada. Harga yang ditawarkan masa sekarang ialah RM150.00 sebuah (termasuk penghantaran hanya di semenanjung Malaysia) Jika mengambil sendiri harga hanya RM130.00 sebuah.

Ruangan Iklan

Jika ada sesiapa yang ingin mengiklankan bisnes mereka bolehlah emailkan kepada saya di: fazakkeer@gmail.com

wibiya widget

Download MP3 Ceramah

MP3 Ceramah: Tuan Ibrahim Tuan Man

1. Antara Ahli Syurga & Neraka
2. Antara Ujian & Bala
3. Azab Neraka
4. Dajjal
5. Ikhlas Dalam Amalan
6. Mendidik Anak Yang Soleh
7. Kelahiran & Kematian


MP3 Ceramah: Ustaz Azhar Idrus

1. 12 Ribu Dosa
http://www.mediafire.com/?yvmj4zlzwmm
2. Dua Kali Bodoh
http://www.mediafire.com/?diwzhy12tjk
3. 28 Nabi
http://www.mediafire.com/?nmtwn0u0zyk
4. Adab Sembelih
http://www.mediafire.com/?bdmjmudmk4z
5. Air Zam Zam
http://www.mediafire.com/?ztmrahzzzti
6. Alam Barzakh
http://www.mediafire.com/?yuqlqym15n4
7. Amanah yang Semakin Hilang
http://www.mediafire.com/?tnqkwjjotnt
8. Anak Derhaka
http://www.mediafire.com/?om1ygodmmnt
9. Angin Merah
http://www.mediafire.com/?it5g0jddmj0
10. Awek Takraw
http://www.mediafire.com/?w2wnozmjzua
11. Bab Jenazah
http://www.mediafire.com/?dmmj0mojjjz
12. Bahaya Fitnah
http://www.mediafire.com/?qntgdndzrco
13. Bahaya Kemewahan
http://www.mediafire.com/?h3zzyzmymht
14. Baiki Agama
http://www.mediafire.com/?ixjmoh4mwry
15. Baju Telanjang
http://www.mediafire.com/?d1e2ytwmzwc
16. Basuh Hati
http://www.mediafire.com/?idh4qnzqjhm
17. Batu Pelesit
http://www.mediafire.com/?gv3v1kndhmjMP3 Ceramah: Dato Ismail Kamus

1. Adab & Hikmah Menziarahi Orang Sakit: klik di sini
2. Perjalanan Umur: klik di sini
3. Asbab Nuzul: klik di sini
4. Adab vs Ibadat: klik di sini
5. 6 perkara antara doa dan zikir: klik di sini
6. Cari Hidayah: klik di sini
7. Apa Perlu Tauliah: klik di sini
8. Bidaah Dalam Solat
: klik di sini
9. Fitnah Kubur: klik di sini
10. Hukum Berjampi: klik di sini
11. Kelebihan Ilmu: klik di sini
12. Kelebihan Umat Nabi Muhammad: klik di sini
13. Alam Jin 1: klik di sini
14. Alam Jin 2: klik di sini
15. Alam Jin 3: klik di sini
16. Mengenal Jin 1: klik di sini
17. Mengenal Jin 2: klik di sini
18. Mengenal Jin 3: klik di sini
19. Mengenal Jin 4: klik di sini
20. Mengenal Jin 5: klik di siniMP3 Ceramah: Tuan Guru Nik Abdul Aziz

1. Malam Nisfu Sya'ban: klik di sini
2. Bohong yang dibolehkan: klik di sini
3. Bertauhid mengenal Allah: klik di sini
4. Asal Usul Sifat 20: klik di sini
5. Doa Mengukuhkan Hati Si Mati: klik di sini
6. Ikat Setia Cara Islam: klik di sini
7. Islam Daya Penyelesaian: klik di sini
8. Keadilan Islam: klik di sini
9. Konsep Barakah Dalam Islam: klik di sini
10. Kunjungan Munkar Nakir: klik di sini


MP3 Ceramah: Dato Haron Din

1. Talaqqi Al-Fatihah: Klik di sini
2. Talaqqi Selawat Syifa': Klik di sini
3. Jiwa yang Tenang: Klik di sini
4. Israk Mikraj 1: Klik di sini
5. Israk Mikraj 2: Klik di sini
6. Manusia dan Islam: Klik di sini
7. Cabaran Perjuangan Islam: Klik di sini
8. Cahaya Iman: Klik di sini
9.
Cintai Islam: Klik di sini
10. Ikuti Para Ulama': Klik di sini
11. 4 Halangan Daie (side A): Klik di sini
12. 4 Halangan Daie (side B): Klik di sini


MP3 Ceramah: Ustaz Zaharuddin Abd Rahman

1. Halal Haram (Aurat): klik di sini
2. Halal Haram Pelaburan Saham: klik di sini
3. Kaedah & Hukum Jual Beli: klik di sini
4. Pelaburan Internet: klik di sini
5. Maulid Nabi: klik di sini
6. Penjelasan FOREX: klik di sini
7. Rasulullah Pakar Ekonomi: klik di sini


Muat turun

Doa-doa
Doa harian: klik di sini
Doa masuk hutan: klik di sini
Doa sakit kepala: klik di sini
Doa Bismillah enam: klik di sini
Doa Istikharah: klik di sini
Doa jamuan akhir tahun: klik di sini
Doa kejayaan: klik di sini
Doa pengasih anak: klik di sini
Doa peperiksaan: klik di sini
Doa kem bestari solat: klik di sini
Doa Yaasiin: klik di sini
Doa sempena mesyuarat: klik di sini
Doa angin ahmar: klik di sini
Doa Solat Hajat: klik di sini
Doa Solat Dhuha: klik di sini
Doa Solat Tahajjud: klik di sini
Doa Solat Terawih: klik di sini
Doa Solat Witir: klik di sini
Doa Sepanjang Mengerjakan Haji: klik di sini


Selawat Nabi
Selawat al-I'tiraf: klik di sini
Selawat Badar: klik di sini
Ya Nabi Salam Alaika 1: klik di sini
Ya Nabi Salam Alaika 2: klik di sini
Ya Rabbil-Bil-Mustafa: klik di sini
Selawat-Badwi: klik di sini
Selawat-Dawam: klik di sini
Selawat-Syifa': klik di sini
Muhammad Ya Habibi: klik di sini
Selawat-Maulid: klik di sini


Kategori

Logo SKSSJ

Logo SKSSJ